En av de äldsta formerna av marknadsföring, kataloger fortsätter att vara ett kraftfullt verktyg inom marknadsföring, men katalogernas roll har förändrats. Medan de en gång i tiden genererade beställningar, pekar de idag nu konsumenterna mot nätet för en beställning online. Internet-baserade företag tar också hjälp av kataloger som uppföljning till ett första köp online.
Det verkar som om konsumenter fortfarande njuter av att bläddra igenom en katalog av god kvalitet för att låta sig inspireras av idéer och produkter. Däremot har den ändrade rollen inte påverkat mångfalden eller populariteten hos kataloger, i stället har den säkrat sin plats som en viktig del av marknadens mediemix.

Kataloger genomgår en renässans på grund av mångsidigheten och det praktiska i en tryckt publikation. I en värld där vem som helst kan starta en webbplats, värderas en högklassigt utformad katalog högt av både marknadsförare och konsumenter.
Med nya format och införandet av redaktionellt innehåll, finns det ingen tvekan om att tryckta kataloger fortsätter att spela en viktig roll i detaljhandeln - och kommer att göra det under en lång tid framöver. Varför?

Här finns sju mycket goda skäl.

 

 

 

 

Tillgänglig

Fördelen med tryckta kataloger är deras användarvänlighet, trovärdighet och tillgänglighet. De är enkla att ta med och utformade för att läsas om och om igen. 

 

 

 

 

 

Informationsrik

Katalogen är en enkel och lättläst informationskälla. Pris, utseende, färg, storlek och kvalitet kommuniceras snabbt via denna kanal.

 

 

Upplevelserik

För exklusiva produkter kan katalogen ge en stark upplevelse för kunden genom att de välkomnas in i varumärkets värld. 

 

 

 

Varumärkesbyggande

Med katalogen kan man stärka sitt varumärke och relationen till kunden. 

 

 

 

Målgruppsanpassad

Eftersom kataloger skickas postalt är det demografiska urvalet avgörande för att hitta rätt målgrupp. Oavsett vilken målgrupp du är ute efter, kan du garanterat nå dem inom några timmar. 

 

 

 

Kundlojalitet

En välgjord katalog kan skapa en stark kundlojalitet. Katalogen förstärker och bekräftar kundens val. 

 

 

 

 

Ger effekt

Genom att använda katalogen tillsammans med direktreklam och andra digitala kanaler kan du effektivt mäta effekten av dessa marknadsföringsaktiviteter. 

 

    Upptäck Kraften I Print. Klicka för att ladda ner 7 skäl att välja kataloger